Yaban Mersinli Cheesecake

Malzemeler: 250 g.

Fresh World yaban mersini 300 g.

krem peynir peyaz 160 ml.

krema 1/2 su bardağı (125ml.)

toz şeker 150 g.

beyaz çikolata 6 çorba kaşığı (90ml.)

yaban mersini reçeli 3 paket (3x150g)

bisküvi

Hazırlanışı: Beyaz çikolataları bir kasede “bain marie” usulü eritiyoruz. Derince bir kabın içerisine krem peyniri koyup, mikserle orta devirde 2-3 dakika kadar çırpıyoruz. Üzerine kreme ve toz şekeri de ilave edip 3-4 dk. kadar daha çırpıyoruz. Son olarak üzerine erittiğimiz çikolataları ilave edip, yaban mersinlerinin yarısını ve 2 çorba kaşığı yaban mersini reçelini ekleyip 1-2 dk. karıştırıyoruz. Bisküvileri küçük parçalar şeklinde kırıyoruz, küçük kavanozların içine yerleştirin ve üzerine hazırladığımız krema karışımından 3-4 çorba kaşığı üzerlerine koyuyoruz. Bir kat daha bisküvi koyduktan sonra kavanozu dolduracak kadar kremayı da ilave ediyoruz. Kremanın ortasına 2 tatlı kaşığı yaban mersini reçeli ekleyip kenarlarını yaban mersinleri ile süslüyoruz. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…[02:47]Not: Bisküvi ve krema dengesini kendi arzunuz ve damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu tarifi Fresh World çilekleri, ahududuları ve böğürtleni ile de yapabilirsiniz.

Kapat

Sepet (0)

Sepet boş Sepette ürün yok.



Kapat