Tokat Tavası Tarifi

Şef Deniz Şahin’den Tokat Tavası Tarifi

Malzemeler

Tokat Tavası malzemeler 4 kişilik
500 gr Kuzu Kuşbaşı
200 gr Kuzu Kuyruk Yağı
1 adet Kabak
2 orta boy Patates
2 adet Patlıcan
2 baş Sarımsak
200 gr Arpacık Soğan
6 adet Köy Biberi
6 adet Domates (2 adet üzerine halka doğranacak, 4 adet yemeklik doğranacak)
Tuz

Tokat Tavası Nasıl Hazırlanır?

Sebzeler domates hariç et büyüklüğünde kuşbaşı doğranır. Sarımsaklar dişlere ayıklanır. Arpacık soğanlar soyulur.

Tokat tavası denilen bakır pişirme tepsisine sırası ile en altta patates, soğan, patlıcan, yeşil biber, kabak ( bütün bu katların aralarına dişlere ayrılmış sarımsaklar koyulur) dizilir. Etler, etlerin üzerine son olarak kuyruk yağı konulur. Kuyruk yağlarının üzerine baharatlar ve tuz ilave edilir. Fırına verilir. 1,5 saat fırında orta hararette tutulur. Kuyruk yağlarının eriyip erimediği gözlenir. Kuyruk yağları yeterince erimiş ise tava hafif olarak malzeme birbirine karışmayacak şekilde silkelenir. Üzerine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates koyulur. Domatesin diğer yarısı halka olarak doğranarak tavanın üzerine dizilir. Malzeme tekrar fırına verilir.

• Orta hararetin biraz daha üzerinde bir ateşte 45 dakika daha pişilir. Fırından çıkarılan ve servise hazır hale getirilen tava kaşık yardımıyla malzemeler fazla ezilmeden karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Şef Deniz Şahin

Kapat

Sepet (0)

Sepet boş Sepette ürün yok.

Fresh World

Taze Sebze ve Meyve



Kapat