KUNG PAO USULÜ TAVUK ERİŞTE

KARIŞIK MALZEMELER: 1 paket erişte 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kilo kemiksiz derisiz tavuk göğsü 1 küçük beyaz soğan, ince dilimlenmiş 200 gr mantar, ince dilimlenmiş 1 büyük kabak, spiral parçalara doğranmış 3 diş sarımsak, soyulmuş ve kıyılmış 1 parti Kung Pao Sos (aşağıya bakınız) Üst süsleme için: kıyılmış fıstık, ince dilimlenmiş yeşil soğan, kızarmış susam

KUNG PAO SOS İÇERİĞİ: 1/2 su bardağı soya sosu 1/4 su bardağı fıstık ezmesi 1/4 su bardağı pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil 1 yemek kaşığı susam yağı

YAPMAK İÇİN: Erişteleri al dente (az pişmiş) talimatlarına göre pişirin. Süzün, biraz yağ ile çiseleyin. Kullanıma hazır olana kadar bir kenara koyun. Erişte hazırlanırken, 1 çorba kaşığı yağı büyük bir sote tavada orta-yüksek ateşte ısıtın . Tavuğu birkaç tutam tuz ve karabiberle eşit olarak baharatlayın, ardından tavaya ekleyin. Pembelik kalmayıncaya kadar ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin, temiz bir tabağa aktarın ve bir kenara koyun. Soğan ve mantarı kalan 1 çorba kaşığı yağ olan tavaya ekleyin. Yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak 4 dakika soteleyin. Kabak ve sarımsak ekleyin ve ara sıra karıştırarak 2 dakika daha sote edin.

Kung Pao Sosunu, pişmiş tavuk ve erişteyi tavaya ekleyip karıştırın. 1 dakika daha pişirin. Tavadan çıkardıktan sonra istediğiniz üst malzemeler ile süsleyip servis edebilirsiniz.

KUNG PAO SOSUNU YAPMAK İÇİN: Tüm malzemeler karışana kadar küçük bir kapta çırpın. Biraz baharatlı bir sos istiyorsanız, bir veya iki çorba kaşığı sarımsak sosu ekleyebilirsiniz.

Kapat

Sepet (0)

Sepet boş Sepette ürün yok.

Fresh World

Taze Sebze ve Meyve



Kapat