KUNG PAO USULÜ TAVUK ERİŞTE

KARIŞIK MALZEMELER: 1 paket erişte 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kilo kemiksiz derisiz tavuk göğsü 1 küçük beyaz soğan, ince dilimlenmiş 200 gr mantar, ince dilimlenmiş 1 büyük kabak, spiral parçalara doğranmış 3 diş sarımsak, soyulmuş ve kıyılmış 1 parti Kung Pao Sos (aşağıya bakınız) Üst süsleme için: kıyılmış fıstık, ince dilimlenmiş yeşil soğan, kızarmış susam

KUNG PAO SOS İÇERİĞİ: 1/2 su bardağı soya sosu 1/4 su bardağı fıstık ezmesi 1/4 su bardağı pirinç sirkesi 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil 1 yemek kaşığı susam yağı

YAPMAK İÇİN: Erişteleri al dente (az pişmiş) talimatlarına göre pişirin. Süzün, biraz yağ ile çiseleyin. Kullanıma hazır olana kadar bir kenara koyun. Erişte hazırlanırken, 1 çorba kaşığı yağı büyük bir sote tavada orta-yüksek ateşte ısıtın . Tavuğu birkaç tutam tuz ve karabiberle eşit olarak baharatlayın, ardından tavaya ekleyin. Pembelik kalmayıncaya kadar ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin, temiz bir tabağa aktarın ve bir kenara koyun. Soğan ve mantarı kalan 1 çorba kaşığı yağ olan tavaya ekleyin. Yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak 4 dakika soteleyin. Kabak ve sarımsak ekleyin ve ara sıra karıştırarak 2 dakika daha sote edin.

Kung Pao Sosunu, pişmiş tavuk ve erişteyi tavaya ekleyip karıştırın. 1 dakika daha pişirin. Tavadan çıkardıktan sonra istediğiniz üst malzemeler ile süsleyip servis edebilirsiniz.

KUNG PAO SOSUNU YAPMAK İÇİN: Tüm malzemeler karışana kadar küçük bir kapta çırpın. Biraz baharatlı bir sos istiyorsanız, bir veya iki çorba kaşığı sarımsak sosu ekleyebilirsiniz.

Kapat

Sepet (0)

Sepet boş Sepette ürün yok.



Kapat